Instemmen met opzegging

Jouw werkgever vraagt je om akkoord te gaan met je ontslag

Jouw werkgever kan je vragen om in te stemmen met het beëindigen van je dienstverband. Als je hebt ingestemd en je hebt daar achteraf spijt van, dan kun je je instemming binnen een bepaalde termijn nog herroepen.

Als je instemt met de opzegging van je dienstverband moet je dat schriftelijk doen. Daarnaast moet jouw werkgever voldoen aan alle wettelijke eisen. Denk hierbij aan:

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."



Bekijk alle beoordelingen

  • een redelijke grond voor de beëindiging van het dienstverband
  • geen mogelijkheid tot herplaatsing
  • het in acht nemen van de geldende opzegtermijn
  • betaling van de wettelijke transitievergoeding

Heeft jouw werkgever je gevraagd om in te stemmen met de opzegging? Of heb je al ingestemd met de opzegging, maar heb je daar spijt van? Neem contact op met het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht. Onze ontslagspecialisten beoordelen jouw situatie en geven je een gratis eerste advies. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online.

Spijt van instemming met opzegging - herroepen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je spijt hebt gekregen dat je hebt ingestemd met je ontslag. Je werkgever heeft je misschien onder druk gezet om met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst in te stemmen. Of het blijkt dat je werkgever eigenlijk geen goede reden heeft voor het ontslag. Of de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt, zijn niet goed geregeld.

Afhankelijk van de situatie kun je binnen twee of drie weken nadat je de instemming hebt gegeven, de instemming herroepen. Na herroeping van de instemming wordt de opzegging niet geacht te hebben plaatsgevonden.

Recht op een WW-uitkering na instemmen met opzegging

Bij een opzegging met instemming heb je recht op een WW-uitkering. Uiteraard moet je wel voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een WW-uitkering:

  • je bent direct beschikbaar voor de arbeidsmarkt
  • je hebt minstens 26 weken gewerkt in de laatste 36 weken voordat je werkloos werd
  • je bent niet verwijtbaar werkloos geworden

Om aansluitend op de beëindiging van het dienstverband aanspraak te kunnen maken op een WW-uitkering, is het van belang dat bij het vaststellen van de einddatum er rekening wordt gehouden met de geldende opzegtermijn.

Gratis eerste advies voor werknemers

Heb je spijt van je instemming en wil je herroepen? Twijfel je of er bij de opzegging is voldaan aan alle wettelijke eisen? Heb je een andere vraag over (dreigend) ontslag? Neem dan contact op met het Juridisch Centrum. Onze ervaren ontslagspecialisten helpen je graag. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. Ons eerste advies is gratis.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.