Je kunt een dienstverband zonder tussenkomst van de kantonrechter of het UWV beëindigen.
Het dienstverband eindigt dan met wederzijds goedvinden. Je treft dan een schikking met je werknemer. Aan het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden gaan vaak onderhandelingen vooraf over onder meer de ontslagdatum, ontslagvergoeding, een vrijstelling van het verrichten van werkzaamheden, etc. De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum helpen je graag bij de onderhandelingen met je werknemer.
Neem vrijblijvend contact op met het Juridisch Centrum voor een kennismaking of gratis eerste advies. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 1010 (lokaal tarief) of stel je vraag online.
Het Juridisch Centrum biedt onafhankelijk advies en deskundige begeleiding aan werkgevers die het dienstverband van een werknemer met wederzijds goedvinden willen beëindigen. Een tijdige en zorgvuldige voorbereiding is daarbij van groot belang. Een onjuiste aanpak kan namelijk grote nadelige financiële gevolgen hebben.
De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum helpen je graag tijdens het hele traject. In veruit de meeste gevallen slagen wij erin om door onderhandelingen met de werknemer de zaak op te lossen. In enkele gevallen komt het toch tot een procedure bij de kantonrechter of het UWV. Ook dan staan wij je bij.
Aan een ontslag met wederzijds goedvinden gaan onderhandelingen tussen jou en je werknemer vooraf. Je maakt in de onderhandelingen onder andere afspraken over:
Voor je werknemer is het daarnaast van belang dat zijn WW-rechten worden veiliggesteld.
De gemaakte afspraken leg je vast in een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd.
Na de ondertekening van een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst kan de werknemer afhankelijk van de situatie binnen twee of drie weken de overeenkomst ontbinden. De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum kunnen bij de onderhandelingen over de beëindiging van het dienstverband het risico dat de werknemer zich op ontbinding beroept zoveel mogelijk beperken.
De voordelen van een ontslag met wederzijds goedvinden ten opzichte van een procedure bij de kantonrechter of het UWV zijn:
Voordat je je werknemer meedeelt dat je hem/haar wilt ontslaan, is het van belang dat je je goed voorbereid. Zo moet je ervoor zorgen dat je beschikt over een goed opgebouwd personeelsdossier.
Na het aanbieden van het ontslagvoorstel vinden vaak onderhandelingen plaats over de ontslagvoorwaarden. Als je overeenstemming hebt bereikt, wordt een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst opgesteld.
De meeste werkgevers laten zich bij de voorbereiding adviseren en begeleiden door een arbeidsrechtjurist. Ook de onderhandelingen over de ontslagvoorwaarden en het opstellen van de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst geven zij vaak uit handen aan de jurist.
De rechtsbijstandsverzekering biedt meestal pas dekking als er al een geschil is. Als werkgever richt je je juist op het voorkomen van een conflict met je medewerkers. Het Juridisch Centrum kan al in een vroeg stadium adviseren en meedenken.
Als er al een arbeidsconflict is en het lukt niet dit in onderling overleg op te lossen, kan het Juridisch Centrum je ook bijstaan in een procedure bij de kantonrechter of het UWV. De rechtsbijstandverzekering vergoedt dan de kosten.
Heb je een vraag over ontslag of beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden? Of wil je weten hoe wij jou als werkgever van dienst kunnen zijn? Neem contact op met de ervaren ontslagspecialisten van het Juridisch Centrum. Ons eerste advies is gratis en wij begeleiden je graag. We zijn bereikbaar van maandag tot en vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 - 777 1010 (lokaal tarief) of stel je vraag online. Maak ook gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Amstelveen. Vanzelfsprekend kunnen wij ook bij jou langskomen.