Onregelmatige opzegging

Je werkgever heeft je arbeidsovereenkomst te vroeg beëindigd

Bij een regelmatige opzegging van de arbeidsovereenkomst heeft je werkgever rekening gehouden met de geldende opzegtermijn en de datum waartegen kan worden opgezegd (meestal tegen de laatste dag van de maand).

Beoordelingen

Klantervaringen

"Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht heeft ons geadviseerd en bijgestaan op een vakkundige, betrokken en zeer doortastende manier."



Bekijk alle beoordelingen

Van een onregelmatige opzegging is sprake wanneer je werkgever:

  • niet de juiste (vaak een te korte) of geen opzegtermijn in acht heeft genomen
  • in geval van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder tussentijdse opzeggingsmogelijkheid het dienstverband vóór de einddatum heeft opgezegd.

Bij een onregelmatige opzegging moet je werkgever aan jou een vergoeding betalen.

Wil je weten of je werkgever jouw dienstverband op een correcte wijze heeft opgezegd? Of heb je andere vragen over de beëindiging van je arbeidsovereenkomst? Neem dan contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of stel je vraag online.

Advies en hulp voor werknemers bij een onregelmatige opzegging

De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum adviseren werknemers als hun werkgever het dienstverband niet op de juiste wijze heeft beëindigd. Uiteraard kunnen wij je ook bijstaan wanneer je werkgever weigert een vergoeding aan je te betalen wegens een onregelmatige opzegging. Neem gerust contact met ons op voor een gratis eerste advies. Wij adviseren en helpen je graag.

De vergoeding wegens een onregelmatige opzegging

Als jouw werkgever niet de juiste opzegtermijn in acht neemt, dan is hij jou een vergoeding verschuldigd. De hoogte van die vergoeding is gelijk aan het loon over de termijn dat de arbeidsovereenkomst bij een correcte (regelmatige) opzegging had moeten voortduren.

Wanneer je werkgever met jou een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder tussentijdse opzeggingsmogelijkheid is overeengekomen en hij zegt de arbeidsovereenkomst vóór de einddatum op, dan moet hij aan jou eveneens een vergoeding betalen. Die vergoeding is gelijk aan het loon over de resterende contractduur.

Let op!

Andersom geldt hetzelfde: als jij zelf de arbeidsovereenkomst opzegt zonder de geldende opzegtermijn in acht te nemen, dan ben jij je werkgever een vergoeding verschuldigd.

Vragen? Wij helpen

Heeft je werkgever opgezegd zonder rekening te houden met de geldende opzegtermijn? Of heb je andere vragen over het opzeggen van de arbeidsovereenkomst? Neem dan contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum voor een eerste gratis advies.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 088 – 777 10 10 of via ons contactformulier. Maak ook gerust een afspraak voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Amstelveen. Wij helpen je graag.

Onze juristen

Maak kennis met de deskundige juristen van het Juridisch Centrum: Ronald, Joris, Roelant, Iris en Paul.

Ze hebben jarenlange ervaring met arbeidsrecht en zijn specialisten in ontslagrecht. Het Juridisch Centrum is een informeel kantoor voor onafhankelijke, laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Wij geloven in een persoonlijke aanpak met korte lijnen en begrijpelijke taal. Wij zijn betrokken, schakelen snel en gaan in nauw overleg met jou voor het maximaal haalbare resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten voor jou.

Wij staan je persoonlijk bij en zijn pas tevreden als jij dat bent. Bekijk de reviews van het Juridisch Centrum om te zien wat klanten zeggen over de juristen.