Een dienstverband kan zonder tussenkomst van de kantonrechter of het UWV worden beëindigd. Meestal biedt je werkgever dan een ontslagvoorstel aan, vaak in de vorm van een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. Ga je hiermee akkoord, dan is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Maar hoe is het geregeld met je recht op een WW-uitkering? En hoe zit het met (de hoogte van) je ontslagvergoeding? Onderteken niets, maar neem direct contact op met het Juridisch Centrum.
Neem contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies of ontslagcheck. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur. Bel 088 777 1010 of vul het contactformulier in.
De arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum adviseren en helpen werknemers die met ontslag bedreigd worden. Wij controleren of de in de beëindigingsovereenkomst vastgelegde voorwaarden redelijk zijn, of ze juridisch juist zijn opgesteld en of uit de vaststellingsovereenkomst blijkt dat je rechten op een WW-uitkering zijn veiliggesteld. Daarnaast kunnen wij namens jou onderhandelen met je werkgever over betere voorwaarden.
Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in ontslagrecht. Wij adviseren, onderhandelen en procederen in heel Nederland. Dus waar je ook woont, wij helpen je graag.
"Superstrakke afhandeling van een gevoelige ontslagprocedure. Heftig door een lastige en trage tegenpartij. Mijn jurist was zeer doortastend en duidelijk naar de tegenpartij en geduldig op belangrijke momenten. Er was altijd goed overleg en de jurist was heel helder in wat er moest gebeuren. Daardoor kon ik het aan hem overlaten, wat zeer prettig was."
A. Nijhoff uit Gelderland
Bij een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden moeten er met je werkgever afspraken worden gemaakt over de ontslagvergoeding. Daarnaast moeten er afspraken worden gemaakt over de uitbetaling van het loon over de niet-genoten vakantiedagen, vakantietoeslag, vrijstelling van werk, het afgeven van een positief getuigschrift, het concurrentiebeding, etc.
Als je een ontslagvoorstel hebt gekregen, dan is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn. De belangrijkste vragen hierbij zijn:
Uiteindelijk is het de bedoeling dat bij een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden alle ontslagvoorwaarden in een zogenaamde beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Deze overeenkomst moet op een juridisch correcte wijze opgesteld worden, onder andere om te voorkomen dat je je recht op een WW-uitkering verliest.
Ben je al akkoord gegaan met een beëindiging van het dienstverband? Heb je een vaststellingsovereenkomst ondertekend en heb je daar spijt van? Op grond van de wet heb je recht op een bedenktijd. Afhankelijk van de situatie kunnen wij daardoor binnen twee of drie weken na ondertekening de overeenkomst voor je ontbinden. Er kan dan mogelijk opnieuw worden onderhandeld over (betere) ontslagvoorwaarden.
Het grote voordeel van een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden is dat er direct duidelijkheid bestaat over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Daarmee wordt ook een kostbare procedure bij de kantonrechter of UWV voorkomen.
"Uitstekend bijgestaan in de ontslagprocedure, m.n. wat betreft het aanpassen van de beëindigingsovereenkomst. De jurist communiceert helder en plezierig, heeft me betrokken bij alle stappen en heeft geprobeerd er een maximaal resultaat uit te halen. Voelde me echt gesteund in deze vervelende situatie."
Robert uit Amstelveen
Ook als je een rechtsbijstandsverzekering hebt of aangesloten bent bij een vakbond, kan het Juridisch Centrum vaak nog iets voor je betekenen. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent over je huidige advocaat of jurist, dan kun je een arbeidsrechtjurist van het Juridisch Centrum inschakelen. In veel gevallen mag je namelijk zelf kiezen door wie je je laat bijstaan. Je verzekering dient dan de kosten te betalen.
Wil je jouw beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst laten nakijken door een arbeidsrechtjurist? Wil je weten of jouw WW-rechten zijn veiliggesteld? Of wil je de onderhandelingen met je werkgever over de ontslagvoorwaarden uit handen geven? Neem contact op met het Juridisch Centrum. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur. Bel 088 777 10 10 (lokaal tarief) of vul ons contactformulier in. Het eerste advies is gratis.