Door de corona-crisis hebben veel bedrijven het moeilijk. Vooral grote bedrijven vragen daarom een loonoffer van hun personeel. Van 10 tot soms wel 25 procent. Denk aan het niet uitbetalen van vakantiegeld of het niet krijgen van een loonsverhoging. Als werknemer ben je misschien geneigd en bereid om dit te accepteren, want dat is beter dan je baan verliezen. Maar een loonoffer heeft nadelige financiële gevolgen, niet alleen wat betreft je inkomen. Het Juridisch Centrum voor Ontslag en Arbeidsrecht informeert en adviseert je graag.
De arbeidsjuristen van het Juridisch Centrum merken dat werknemers zich niet altijd bewust zijn van de consequenties van een loonoffer. Daarom attenderen zij je er graag op:
Soms ontkom je er echter niet aan om toch in te stemmen met een loonoffer. Zorg er in ieder geval voor dat je eerst juridisch advies inwint, voordat je ergens mee akkoord gaat. Hetzelfde geldt voor een vrijwillige vertrekregeling. Laat je goed juridisch informeren, voordat je je handtekening zet.
De ervaren arbeidsjuristen van het Juridisch Centrum controleren graag geheel vrijblijvend het aanbod van je werkgever en geven je een gratis eerste advies.
Wil je weten hoe gunstig een loonoffer of vrijwillige vertrekregeling is in jouw situatie? Of heb je een andere arbeidsrechtelijke vraag? Neem gerust contact met ons op voor een gratis eerste advies.
Vul het contactformulier in of bel de Juridische Hulplijn Ontslag en Arbeidsrecht 088 – 777 10 10 (lokaal tarief). Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 18.00 uur. Wij helpen je graag.
De publicatiedatum van dit bericht tref je bovenaan de pagina. Neem voor een actuele beoordeling van jouw situatie contact op met het Juridisch Centrum. Wij helpen je graag.