Ben je ziek en is een zogeheten beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden ter sprake gekomen? Dit komt regelmatig voor. Een reden hiervoor kan zijn dat je werkgever er geen vertrouwen in heeft dat jij na je herstel (weer) naar behoren zal functioneren. Omgekeerd kan het zo zijn dat jij zelf geen toekomstperspectief meer ziet bij je werkgever. Of grote moeite hebt met je re-integratieverplichtingen. Maar let goed op. Onderteken niets, maar neem contact op met het Juridisch Centrum:
Bel voor een vrijblijvend, gratis eerste advies 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.
Als je je medewerking verleent aan een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden en je bent bij einde dienstverband nog steeds ziek, dan is de kans bijzonder groot dat je je rechten op een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) verspeelt. Vanwege je ziekte ben je immers niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt. En dat is nu juist één van de vereisten om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering. Ook voor een ziektewetuitkering (ZW-uitkering) kom je in dat geval zeer waarschijnlijk niet in aanmerking. Op het moment dat je met je werkgever een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden overeenkwam, was het namelijk te voorzien dat je ziek uit dienst zou kunnen gaan.
Roelant heeft mij goed geholpen bij mijn ontslag tijdens mijn ziekte. Hij toonde initiatief om contact te houden met mijn voormalig werkgever en regelde de zaak met de gewenste uitkomst. Dankzij hem heb ik gekregen waar ik recht op had!"
- Anoniem uit Limburg
Je wilt voorkomen dat je je rechten op een WW-uitkering verliest. Daarom is het noodzakelijk dat je met je werkgever afspreekt dat het dienstverband pas wordt beëindigd nadat je je volledig hersteld hebt gemeld. Realiseer je goed dat je bij de beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden ook daadwerkelijk in staat moet zijn om te werken.
Het is verstandig om in een ontslagsituatie een deskundige in te schakelen die je bijstaat en die jouw belangen behartigt. Hij kan namens jou de onderhandelingen voeren, ervoor zorgen dat je uitkeringsrechten zoveel als mogelijk zijn veiliggesteld en de gemaakte afspraken op juridisch juiste wijze vastleggen in een beëindigingsovereenkomst. Ook kan hij je adviseren en informeren over zaken waar je zelf misschien (nog) niet aan gedacht hebt.
Ben je ziek, maar wil je het dienstverband met je werkgever beëindigen? Heb je een vaststellingsovereenkomst van je werkgever ontvangen en wil je deze gratis laten nakijken door een van onze juristen? Wil je dat wij namens jou met je werkgever onderhandelen over de voorwaarden waaronder jouw dienstverband eindigt? Of heb je een andere vraag?
Neem gerust contact met ons op. Onze juristen beoordelen jouw situatie en geven je een gratis eerste advies. Geheel vrijblijvend. Bel 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Wij adviseren en helpen je graag.