Met wederzijds goedvinden afscheid nemen van elkaar
Als een werknemer ziek is (geworden) kan het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden ter sprake komen. Een reden kan zijn dat je als werkgever er geen vertrouwen in hebt dat je medewerker na zijn herstel (weer) naar behoren zal functioneren. Maar ook je zieke werknemer kan de wens hebben om het dienstverband te beëindigen. Bijvoorbeeld omdat hij geen toekomstperspectief meer ziet of grote moeite heeft met zijn re-integratieverplichtingen. Maar let goed op de risico’s. Vraag daarom een gratis eerste advies aan het Juridisch Centrum:
Bel voor een vrijblijvend, gratis eerste advies 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.
Het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden kan nadelige financiële gevolgen hebben voor jou als werkgever. Bijvoorbeeld als er sprake is van zogenoemde nawerking van de ziektewetverzekering. Het is daarom aan te raden om zicht te houden op het ziekteverloop na een beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden. Dit kan door een post-contractuele verplichting op te nemen in de beëindigingsovereenkomst. Deze verplichting houdt in dat je voormalige medewerker zich onder controle moet stellen van de bedrijfsarts en mee moet werken aan re-integratieactiviteiten.
Overweeg je om het dienstverband met een zieke werknemer te beëindigen? Wil je een inschatting van de risico’s voor jou als werkgever? Kortom, heb je advies nodig? Leg jouw situatie dan geheel vrijblijvend voor aan één van onze ervaren arbeidsrechtjuristen. Bel 088 - 777 10 10 of vul het contactformulier in voor een gratis eerste advies. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. We helpen je graag.