Ben op non-actief gesteld? Of heeft je werkgever je geschorst? Voor beide gevallen heeft je werkgever een gegronde reden nodig. Zo moet je werkgever een redelijk belang hebben dat zwaarder weegt dan jouw belang als werknemer. Bovendien moet er sprake zijn van (ernstig) verwijtbaar handelen van jouw kant.
Wil je meer weten over jouw rechten en plichten tijdens een schorsing of non-actiefstelling? Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum.9.5601 reviews
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 085 - 029 6508 (lokaal tarief) of vul stel je vraag online. Het eerste advies is gratis.
Zodra je door je werkgever bent geschorst of op non-actief bent gesteld, is het belangrijk dat je aan je werkgever direct – schriftelijk – laat weten dat je het daar niet mee eens bent. In de protestbrief/e-mail maak je ook kenbaar dat:
"Nadat ik onterecht op non actief gesteld werd door mijn werkgever heb ik het Juridisch Centrum ingeschakeld waarna zij mijn zaak volledig uit handen hebben genomen en tot een super resultaat zijn gekomen."
Bas uit Doetinchem
Het directe gevolg van een schorsing of non-actiefstelling is dat je voor je werkgever geen werk meer mag verrichten en je niet meer op de werkvloer wordt toegelaten. Je werkgever is wel verplicht om je loon gedurende de schorsing of non-actiefstelling door te betalen.
Een schorsing of non-actiefstelling is een tijdelijke maatregel, maar kan de opmaat zijn naar de beëindiging van je dienstverband. Het is daarom verstandig om direct juridisch advies in te winnen.
Wil je een vrijblijvende beoordeling van jouw situatie en een gratis eerste advies als je bent geschorst of op non-actief bent gesteld? Of vermoed je dat je wordt ontslagen en wil je je laten bijstaan? Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 085 - 029 6508 (lokaal tarief) of stel je vraag via het contactformulier. Wij helpen je graag.
Non-actiefstelling is een maatregel vanuit de werkgever om de werknemer tijdelijk het werken te verbieden. Deze maatregel kan bijvoorbeeld in het leven geroepen worden als de werkgever een onderzoek inlast naar eventuele misdragingen van de werknemer. Ook kan een werknemer op non-actief worden gezet als er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie of als de functie vervalt, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie.
Er bestaat geen maximale juridische termijn voor non-actiefstelling, maar soms staat dit in de desbetreffende cao vermeld. Over het algemeen duurt de non-actiefstelling of schorsing doorgaans 2 tot 3 weken, waarna een van de partijen (werknemer of werkgever) actie onderneemt.