Als je een arbeidsrechtelijk geschil hebt met je (oud-)werknemer, dan kun je een kort geding aanspannen. Je krijgt dan op korte termijn een uitspraak van de rechter.
De meest voorkomende geschillen die je aan de kortgedingrechter kunt voorleggen, betreffen een geschil met je (oud-)werknemer over:
Heb je een geschil met je werknemer en wil je (mogelijk) een kort geding aanspannen? Neem contact op met de ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) voor een gratis eerste advies. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Wij helpen je graag.
Als werkgever kun je een geschil hebben met een medewerker. De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum zoeken graag voor je uit of je een kort geding kunt aanspannen. Uiteraard kunnen wij je ook bijstaan als jouw medewerker een kort geding aanspant. Bel gerust voor een gratis eerste advies of voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Amstelveen of bij jou op locatie. Wij helpen en begeleiden je graag.
Een kort geding procedure heeft alleen kans van slagen als er sprake is van een zogenaamd spoedeisend belang. Vaak is een kwestie spoedeisend als je door het handelen van je (voormalige) werknemer ernstig (financieel) wordt benadeeld.
De kort geding procedure begint met een dagvaarding. Vervolgens vindt er op korte termijn een mondelinge behandeling plaats waarin beide partijen aan de kantonrechter hun standpunten toelichten. De rechter stelt ook vragen. Meestal volgt binnen twee weken een schriftelijke uitspraak. Hoger beroep bij het Gerechtshof is mogelijk.
De uitspraak van de rechter in een kortgedingprocedure is een voorlopige beslissing, ook wel een voorlopige voorziening genoemd. In een uitgebreide procedure, de zogenaamde bodemprocedure, kun je de rechter vragen om een definitief oordeel. In de praktijk leggen partijen zich echter meestal neer bij de uitkomst van het kort geding.
Handelt je (voormalige) werknemer bijvoorbeeld in strijd met het concurrentie- of relatiebeding door met je klanten en/of relaties zaken te doen, dan wil je snel kunnen ingrijpen. Je spant dan een kort geding aan tegen je (voormalige) werknemer. Je vraagt dan aan de kortgedingrechter om te bepalen dat de werknemer de concurrerende activiteiten staakt, op straffe van het verbeuren van een boete (dwangsom).
Als werkgever kun je ook als gedaagde partij te maken krijgen met een kort geding. Denk hierbij aan situaties waarin je werknemer een kort geding aanspant om loon te vorderen of om een schorsing of non-actiefstelling ongedaan te maken.
Heb je een conflict met je (oud-)werknemer en heeft dit direct nadelige financiële gevolgen voor jou? Of wil je je laten bijstaan in een kort geding? Neem contact op met het Juridisch Centrum voor een gratis eerste advies.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Bel 088 – 777 10 10 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking op ons kantoor in Amstelveen. Uiteraard kunnen wij ook bij jou langskomen.